Συμφωνία της R-ENERGY 1 με την Γερμανική VENSYS για την κατασκευή Αιολικού Πάρκου 16.4MW στην Στερεά Ελλάδα

Νέα - Δελτία τύπου

Συνεχίζεται το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας R Energy 1, καθώς υπέγραψε μια σημαντική συμφωνία με την γερμανική ενεργειακή εταιρεία Vensys S.A. Σκοπός της συμφωνίας αυτής είναι η προμήθεια τεσσάρων ανεμογεννητριών ισχύος 16.4MW και ταυτόχρονα η κατασκευή του Αιολικού Πάρκου που ετοιμάζει στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.
Υπενθυμίζουμε πως μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά του 100% των μετοχών των εταιρειών «Α.Λ. Ενεργειακή ΙΚΕ», «Α.Π. Ενεργειακή ΙΚΕ», και «Ε.Π. Ενεργειακή ΙΚΕ», του ομίλου SUNEL Group.

Οι εταιρείες που εξαγόρασε η R Energy 1 λειτουργούν 35 φωτοβολταϊκά πάρκα δυναμικότητας 17,5 MW, ενώ σύντομα ξεκινά η κατασκευή ακόμα 13 Φ/Β Πάρκων δυναμικότητας 6,5 MW, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των Φ/Β Πάρκων της εταιρείας ανέρχεται σε 79. Η R Energy 1 έχει καταφέρει μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να τετραπλασιάσει τα MW που κατέχει σε λειτουργία, ενώ παράλληλα με αυτή την εξαγορά και την δημιουργία του Αιολικού Πάρκου, αυξάνει σημαντικά τα συνολικά της έσοδα.